Glade BØRN leger BEDST

I maj 2018 blev jeg Certificeret DGI Idrætsdagplejer

Idræt, leg og bevægelses dagplejer – formålet med dette er at skabe balance mellem udfordring, fællesskab og sundhed, derfor ser jeg flere gode grunde til, at det lille barn skal lære, at det er sjovt at bruge kroppen.

Som Certificeret DGI Idrætsdagplejer er det vigtigt at idræt, leg og bevægelse indgår som en naturlig del af hverdagen hos mig. Jeg har flettet det motoriske ind i vores dagligdag – vi bruger sanserne og motorikken – alle børn skal røre sig lidt hver dag.

Vi øver os i at bruge grundbevægelserne: slå kolbøtter, hoppe, danse, trille, løbe, klatre, kravle, ligge på maven/ryggen, gynge, balancere – også på ét ben, køre på trehjulet cykel og meget andet.

Jeg er naturligvis også meget opmærksom på at børnene lærer at tage tøj af/på, spise/drikke selv, rydde op, lave puslespil/perler, tegne/male, klippe/klistre, bygge med klodser osv.

Sidst men ikke mindst synger vi hver dag med fagter til. Dette er en vigtig faktor i barnets udvikling, hvor jeg opmuntrer børnene til at udtrykke sig ved hjælp af kropssprog og gestik. Jeg går selv foran og viser børnene, hvordan de kan udtrykke sig ved hjælp af kroppen.

Vi øver os i dét, vi ikke kan – og vi bliver endnu bedre til dét, vi allerede kan. Alle børn kan være med – også de mindste. Vigtigst af alt – DET SKAL VÆRE SJOVT 🙂

De gode bevægelsesvaner har stor betydning for barnet senere i livet, da det:

  • Styrker indlæringsevnen

  • Styrker den sproglige udvikling

  • Styrker motorikken

  • Styrker de sociale kompetencer

  • Styrker barnets kropslige forståelse

  • Styrker barnets selvværd

Privat dagpleje i Støvring. Glade BØRN leger BEDST. Starten er vigtig - dagplejen er rigtig. Det er næsten som hjemme - ikke at forglemme :-)

Vi deltager hvert år i Børneulykkesfondens bevægelses uge “Hej skal vi lege”. Kampagnen kører i uge 41 hvert år og er hos os en stor succes.

Mit ønske for fremtiden er, at idræt, leg og bevægelse skal være en naturlig del af hverdagen i min private pasningsordning, hvor aktiviteter og lege kan foregå både inde og ude.